Veld­sla met nec­ta­ri­ne

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. In pan met ruim water en zout aspergepunten in ca. 5 minuten beetgaar koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Worst in blokjes snijden en uitspreiden op bakplaat. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en worst in ca. 5 minuten knapperig bruin roosteren, regelmatig omscheppen. Nectarines wassen en vruchtvlees in dunne partjes snijden. Amandelen grof hakken. In slaschaal azijn met mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine erdoor scheppen. Blokjes worst en amandelen erover strooien.

Tip:

Voor een vegetarische variant van deze salade kunnen blokjes rookkaas in plaats van blokjes kipgrillworst door de veldsla gemengd worden. Op die manier blijft de rokerige smaak behouden, die zo mooi contrasteert met het friszoete van de bietjes en de nectarines

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.