Ei­er­souf­flé

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde soufflévorm (inhoud 1 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip de bieslook boven de eidooiers fijn en roer de crème fraîche en geraspte kaas erdoor. Bestrooi met peper en zout. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en spatel voorzichtig door het kaasmengsel.
  2. Schep het mengsel in de soufflévorm en laat in het midden van de oven in ca. 30-40 min. rijzen en goudbruin bakken. Serveer de soufflé direct met een stevige salade en bruin stokbrood.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.