Bo­ter­koek met ro­ze­ma­rijn en abri­ko­zen

Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven!

  • gebak
  • 8 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven! 8 personen
4 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  2. Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg de abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een samenhangende deegbal.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Tip:

De plaatkoek wordt mooi vierkant door zelf van bakpapier een bakvorm op maat te vouwen en deze in de hoeken met paperclips vast te zetten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Boterkoek met rozemarijn en abrikozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­ter­koek met ro­ze­ma­rijn en abri­ko­zen

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 50 g hazelnoten
  • 1 takje rozemarijn

Snijd de abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

3
  • 300 g patentbloem
  • 250 g witte basterdsuiker

Zeef de bloem en suiker boven een kom.

4
  • 250 g koude boter

Snijd de boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes.

5
  • 1 mespunt zout

Voeg de abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een samenhangende deegbal.

6
  • 1 ei
  • 1 el kraanwater

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei.

7

Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.