Bi­o­gar­deroom­vlaai

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ingevette lage taartvorm van doorsnede 28 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In steelpan boter en melk verhitten tot lauwwarm. In kom bloem mengen met 25 g suiker, gist en zout. Ei loskloppen. Botermengsel en helft van ei in kuiltje in bloem schenken, tot soepel deeg kneden. Deeg afdekken met vochtige theedoek en op warme plek ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 31 cm doorsnede. Taartvorm met deeglap bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Rand met ei bestrijken. Taartvorm ca. 15 minuten in oven goudbruin bakken.
  2. Gelatine 5 minuten in koud water weken. In kom slagroom stijfkloppen met vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Biogarde door slagroom scheppen. Gelatine uitknijpen en met 5 eetlepels water verwarmen. Opgeloste gelatine door biogarderoom roeren. Mengsel in taartvorm scheppen en in koelkast ca. 15 minuten laten opstijven. Intussen frambozen en nectarines wassen. Nectarines halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in dunne partjes snijden. Vlaai met vers fruit versieren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.