Spek­lap­spies­jes met ui­en­ch­ut­ney

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Uien pellen en in dunne ringen snijden. In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken. Pepers fijnhakken. Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is. Regelmatig omscheppen. Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
  2. Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen. Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney. Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.