Ge­bak­ken bief­stuk met cham­pig­non-port­saus

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biefstuk in plakken van 1 cm dik snijden. Vlees met keukenpapier goed droogdeppen en bestrooien met zout en peper. Wok op hoog vuur warm laten worden. Boter verhitten. Als schuim wegtrekt biefstuk in pan doen en al omscheppend in 1 minuut rondom dicht laten schroeien. Vuur lager draaien en biefstuk naar eigen voorkeur in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken laten worden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Vuur weer hoog draaien. In bakvet champignonplakjes 1 minuut bakken. Afblussen met rode port. Op smaak brengen met zout en peper. Biefstuk door champignons scheppen en direct serveren. Lekker met gebakken aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.