Shang­hai pak­soi met shii­ta­ke en bos­ui

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
  3. Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

combinatietip:

Lekker met rijst en Oosterse wokblokjes.

kookstaptip:

Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

video

Groen­ten sto­men

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Shanghai paksoi met shiitake en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shang­hai pak­soi met shii­ta­ke en bos­ui

1
1
  • 2 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 8 struiken Shanghai paksoi

Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.

3
3
  • 3 bosuien
  • 100 g shiitakes
  • 2 uien
  • 3 cm verse gember

Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui.

4
4
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min.

5
5
  • 4 el kraanwater
  • 1 tl sambal badjak
  • 4 el oestersaus

Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.

6
6

Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover.

7
7

Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

combinatietip:

Lekker met rijst en Oosterse wokblokjes.

kookstaptip:

Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.