Noe­delsoep met Shang­hai pak­soi en kip

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de winterpeen in plakjes. Snijd de paksoi en de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Snijd een paar ringetjes en houd achter ter garnering. Halveer de rest van de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe samen met de knoflook bij de ui en bak 1 min. mee. Voeg de winterpeen toe en bak nog 3 min.
  3. Breng ondertussen het water aan de kook. Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 2 min. Voeg de noedels toe. Laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg de kip en paksoi toe en verwarm alles 1 min. Verdeel over de kommen.
  4. Doe in elke kom 2 halve eieren. Garneer met de apart gehouden rode peperringetjes.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedelsoep met Shanghai paksoi en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met Shang­hai pak­soi en kip

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g winterpeen
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de winterpeen in plakjes.

3
3
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 4 struiken Shanghai paksoi

Snijd de paksoi en de kipfilet in reepjes.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.

5
5

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Snijd een paar ringetjes en houd achter ter garnering.

6
6

Halveer de rest van de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7

Doe samen met de knoflook bij de ui en bak 1 min. mee. Voeg de winterpeen toe en bak nog 3 min.

8
8
  • 1.4 liter kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng ondertussen het water aan de kook. Schenk het water erbij en voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

9
9
  • 250 g noedels
  • 3 el Japanse sojasaus

Voeg de noedels toe. Laat nog 3 min. koken. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

10
10

Voeg de kip en paksoi toe en verwarm alles 1 min. Verdeel over de kommen.

11
11

Doe in elke kom 2 halve eieren. Garneer met de apart gehouden rode peperringetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.