Ri­cot­ta­pud­ding

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 8 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm)
  • mixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.
  3. Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème. Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.
  4. Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ricottapudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta­pud­ding

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 25 ml marsala
  • 100 g krenten

Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

3
3
  • 80 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min.

4
4
  • 2 g boter om in te vetten
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Vet de springvorm in met wat boter.

5
5
  • 4 eieren
  • 100 g suiker

Doe de eieren en suiker in een grote kom en klop met een mixer tot een dikke crème.

6
6
  • 500 g ricotta

Roer het citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten en de krenten met de marsala erdoor.

7
7

Schep het ricottamengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de pudding in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.