Gnoc­chi van gries­meel

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • uitsteekvorm 4 cm
  • ronde ovenschaal (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk in een steelpan met dikke bodem aan de kook en strooi er al roerend het griesmeel en het zout in. Draai het vuur laag en laat het mengsel 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. afkoelen.
  2. Splits ondertussen de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Rasp de kaas. Roer de eidooiers los en voeg met de boter en de helft van de kaas toe aan het griesmeelmengsel. Breng het griesmeelmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Spreid het griesmeelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met een nat mes uit tot een laag van 1 cm dik. Laat 1 uur afkoelen. Het mengsel wordt nu stevig genoeg om er rondjes uit te steken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  4. Steek met de koekjessteker of het glaasje rondjes uit het griesmeelmengsel. Leg deze dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Verdeel over de borden.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi van griesmeel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi van gries­meel

1
1
  • 800 ml volle melk
  • 250 g griesmeel
  • 1 mespunt zout

Breng de melk in een steelpan met dikke bodem aan de kook en strooi er al roerend het griesmeel en het zout in.

2
2

Draai het vuur laag en laat het mengsel 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat 2 min. afkoelen.

3
3
  • 2 eieren

Splits ondertussen de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

4
4
  • 100 g Pecorino Romano
  • 40 g roomboter

Rasp de kaas. Roer de eidooiers los en voeg met de boter en de helft van de kaas toe aan het griesmeelmengsel.

5
5

Breng het griesmeelmengsel op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Spreid het griesmeelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met een nat mes uit tot een laag van 1 cm dik.

7
7

Laat 1 uur afkoelen. Het mengsel wordt nu stevig genoeg om er rondjes uit te steken.

8
8

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

9
9

Steek met de koekjessteker of het glaasje rondjes uit het griesmeelmengsel. Leg deze dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal.

10
10
  • 40 g roomboter

Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de boter er in klontjes over.

11
11

Bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.