Ca­ke­jes met rum

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Breek de eieren en klop ze los. Smelt de boter. Meng het citroenrasp en de bloem met het zout, de gist, melk, eieren, boter en suiker in een kom tot een samenhangend beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de cupcakevormpjes in en bestuif de vormpjes met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet ca. 15 min. in de oven.
  3. Meng het citroensap, de rum en het water met de rest van de suiker. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken tot rumsiroop. Neem de baba's uit de vormpjes en zet ze in een diep bord. Schenk de hete rumsiroop erover en laat ze 1 uur afkoelen. Schep er tijdens het afkoelen regelmatig met een lepel de siroop over.
  4. Klop de slagroom stijf. Serveer de baba's met de slagroom en frambozen.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cakejes met rum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke­jes met rum

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 eieren
  • 40 g roomboter

Breek de eieren en klop ze los. Smelt de boter.

3
3
  • 100 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl gedroogde gist
  • 50 ml volle melk
  • 20 g suiker

Meng het citroenrasp en de bloem met het zout, de gist, melk, eieren, boter en suiker in een kom tot een samenhangend beslag.

4
4

Dek af met een schone theedoek en laat 40 min. op een warme plaats rijzen.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

6
6
  • 2 g roomboter

Vet de cupcakevormpjes in en bestuif de vormpjes met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet ca. 15 min. in de oven.

7
7
  • 50 ml bruine rum
  • 50 ml kraanwater
  • 40 g suiker

Meng het citroensap, de rum en het water met de rest van de suiker. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken tot rumsiroop.

8
8

Neem de baba's uit de vormpjes en zet ze in een diep bord. Schenk de hete rumsiroop erover en laat ze 1 uur afkoelen.

9
9

Schep er tijdens het afkoelen regelmatig met een lepel de siroop over.

10
10
  • 125 g frambozen
  • 125 g slagroom

Klop de slagroom stijf. Serveer de baba's met de slagroom en frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.