Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten.
  2. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat uitlekken.
  3. Schep het schuim met een schuimspaan van de boter. Schenk de boter rustig over in een koekenpan. Laat het melkachtige vocht (de witte vlekjes in het vet) achter in de steelpan. De boter bakt nu mooier.
  4. Haal de blaadjes van de salie. Verhit de boter in de koekenpan en bak de salie 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 1 min. mee. Rasp de helft van de kaas erover en bak nog 1 min. mee. Rasp de rest van de kaas aan tafel erover.
video

Bo­ter kla­ren

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met boter, salie en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

1
1
  • 60 g boter

Doe de boter in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten.

2
2
  • 500 g gnocchi

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat uitlekken.

3
3

Schep het schuim met een schuimspaan van de boter.

4
4

Schenk de boter rustig over in een koekenpan. Laat het melkachtige vocht (de witte vlekjes in het vet) achter in de steelpan. De boter bakt nu mooier.

5
5
  • 15 g salie

Haal de blaadjes van de salie. Verhit de boter in de koekenpan en bak de salie 2 min.

6
6
  • 50 g Grana Padano

Voeg de gnocchi toe en bak 1 min. mee. Rasp de helft van de kaas erover en bak nog 1 min. mee.

7
7

Rasp de rest van de kaas aan tafel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.