Var­kens­haas met ham en pad­den­stoe­len

(466)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 466

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Ris van de helft van de takjes tijm de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met de tijmblaadjes en peper. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.
  3. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 min. in het midden van de oven.
  4. Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakjes, verwijder de tijm en serveer met de paddenstoelen.

combinatietip:

Lekker met de gnocchi (recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met ham en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met ham en pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g varkenshaas

Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is.

3
3
  • 4 g tijm

Ris van de helft van de takjes tijm de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met de tijmblaadjes en peper.

4
4
  • 100 g gerookte ham Bauernschincken

Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.

5
5
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 2 sjalotten
  • 20 g boter

Snijd de paddenstoelen in plakjes en de sjalot in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan.

6
6
  • 4 g tijm

Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de sjalot, paddenstoelen en rest van de takjes tijm 4 min. in het achtergebleven bakvet.

7
7

Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten.

9
9

Snijd het vlees in plakjes, verwijder de tijm en serveer met de paddenstoelen.

combinatietip:

Lekker met de gnocchi (recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.