Mi­ne­stro­ne

Groentesoep XL, door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif aan!

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Groentesoep XL, door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif aan! 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.
  2. Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.
  3. Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise). Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.
  4. Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.
  5. Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.
  6. Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.155 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Minestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ne­stro­ne

1
  • 1 ui
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Snipper de ui en snijd het spek in blokjes.

2
  • 10 g boter

Verhit de boter in een soeppan of braadpan met dikke bodem. Bak het ontbijtspek 5 min. op laag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 min. mee.

3
  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 125 g winterpeen
  • 1 courgette

Schil de aardappelen en winterpeen. Snijd de peen, courgette en aardappel in blokjes (brunoise).

4

Voeg de peen en courgette toe aan het spek-uienmengsel en bak nog 2 min.

5
  • 200 g verse doperwten
  • 75 g risottorijst
  • 1 liter kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de aardappel, doperwten en rijst met het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 35 min. koken.

6
  • 400 g cannellinibonen

Roer de soep door en controleer of de groenten en rijst gaar zijn. Laat anders nog 10 min. koken. Laat de bonen uitlekken.

7
  • 150 g spinazie

Schep de spinazie en bonen door de soep en kook nog 2 min. tot de spinazie is geslonken en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 1 el olijfolie extra vergine

Serveer de soep in borden of kommen en besprenkel met wat olijfolie. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.