Kar­bo­na­de uit Mil­aan

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Meng het citroenrasp met het paneermeel in een derde diep bord. Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel.
  2. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 10 min. gaar worden. Keer halverwege. Snijd de overgebleven citroen in partjes en garneer er samen met de takjes peterselie het vlees mee.

combinatietip:

Lekker met de salade met witlof en gorgonzola en aardappelen uit de oven.

video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Karbonade uit Milaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de uit Mil­aan

1
1
  • 4 ribkarbonades
  • 1 citroen

Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen.

2
2
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel

Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord. Meng het citroenrasp met het paneermeel in een derde diep bord.

3
3

Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter

Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur rondom goudbruin.

5
5

Draai het vuur laag en laat het vlees in 10 min. gaar worden. Keer halverwege.

6
6
  • 1 citroen
  • 4 takjes platte peterselie

Snijd de overgebleven citroen in partjes en garneer er samen met de takjes peterselie het vlees mee.

combinatietip:

Lekker met de salade met witlof en gorgonzola en aardappelen uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.