Cho­co­la­de-truf­fel­taart

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 256 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(215)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 10 personen
3 215

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.
  2. Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof. Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.
  4. Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 256 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocolade-truffeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-truf­fel­taart

1
1
  • 2 g boter

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.

2
2
  • 300 g pure chocolade

Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof.

3
3

Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).

4
4
  • 190 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof.

5
5
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.

6
6
  • 175 g boter
  • 125 g rietsuiker
  • 3 eieren

Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe.

7
7
  • 175 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 ml slagroom
  • 250 g frambozen

Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor.

8
8

Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.