Spi­na­zietaart met pijn­boom­pit­ten

Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling. 6 personen
3 315

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Smelt boter in een steelpan. Doe de boter in een kom en meng met de bloem, 1 el olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.
  5. Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietaart met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart met pijn­boom­pit­ten

1
  • 200 g roomham
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn.

2
  • 75 g boter

Smelt boter in een steelpan.

3
  • 300 g Tipo 00 bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 100 ml kraanwater

Doe de boter in een kom en meng met de bloem, de olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.

6

Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.

7
  • 80 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

8
  • 2 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas

Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.

9
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee.

10

Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.

11
  • 15 g Tipo 00 bloem

Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

12

Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling.

13

Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in.

14
  • 25 g boter

Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.

15

Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.