Ca­ke­jes met pijn­boom­pit­ten

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 quichevormpjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren in een beslagkom los met een mixer. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze is opgelost en je een lichte crème hebt. Dit duurt ca. 5 min. Zeef de bloem en gist boven de kom en klop erdoor. Laat de boter op heel laag vuur smelten (let op: het mag niet te heet worden). Meng de boter door het beslag.
  2. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  3. Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het citroenrasp, merg en de helft van de pijnboompitten door het beslag. Laat 15 min. op het aanrecht staan.
  4. Roer het beslag nog eens door en verdeel het over de vormpjes. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten. Bak de cakejes in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cakejes met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke­jes met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 2 eieren

Klop de eieren in een beslagkom los met een mixer.

2
2
  • 100 g suiker

Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot deze is opgelost en je een lichte crème hebt. Dit duurt ca. 5 min.

3
3
  • 100 g bloem
  • 1 tl gedroogde gist

Zeef de bloem en gist boven de kom en klop erdoor.

4
4
  • 100 g boter

Laat de boter op heel laag vuur smelten (let op: het mag niet te heet worden). Meng de boter door het beslag.

Tip: De boter mag niet te heet zijn, anders gaan de eieren schiften.

5
5

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

6
6
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Rasp de helft van de gele schil van de schoongeboende citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

7
7
  • 40 g pijnboompitten

Meng het citroenrasp, merg en de helft van de pijnboompitten door het beslag. Laat 15 min. op het aanrecht staan.

8
8
  • 40 g pijnboompitten

Roer het beslag nog eens door en verdeel het over de vormpjes. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

9
9

Bak de cakejes in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

10
10
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven

Laat 10 min. afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.