Fruit­sa­la­de met zoe­te wit­te wijn

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kersenontpitter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de nectarines, abrikozen en pruimen en verwijder de pitten. Snijd de nectarine-, abrikozen- en pruimenhelften in tweeën. Ontpit de kersen. Doe alle vruchten in een kom.
  2. Snijd de gele schil van de schoongeboende citroen in flinterdunne reepjes. Doe de citroenschil, wijn, suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur als de suiker is opgelost en schenk over het fruit. Laat 30 min. afkoelen.
  3. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de salade. Serveer direct.

Tip:

In plaats van verse kersen kun je ook ontdooide diepvrieskersen gebruiken (doosje 250 g).

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 40 g
Tags
Ook te zien in

Fruitsalade met zoete witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fruit­sa­la­de met zoe­te wit­te wijn

1
1
  • 4 nectarines
  • 8 abrikozen
  • 8 pruimen

Halveer de nectarines, abrikozen en pruimen en verwijder de pitten.

2
2
  • 250 g kersen

Snijd de nectarine-, abrikozen- en pruimenhelften in tweeën. Ontpit de kersen. Doe alle vruchten in een kom.

3
3
  • 1 citroen

Snijd de gele schil van de schoongeboende citroen in flinterdunne reepjes.

4
4
  • 1 kaneelstokje
  • 50 g rietsuiker
  • 250 ml zoete witte wijn

Doe de citroenschil, wijn, suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook.

5
5

Neem van het vuur als de suiker is opgelost en schenk over het fruit. Laat 30 min. afkoelen.

6
6
  • 15 g munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de salade. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.