Ci­troen­gra­ni­ta

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water met de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost en de siroop iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en laat 15 min. afkoelen. Rasp ondertussen de gele schil van 3 schoongeboende citroenen
  2. Pers 8 citroenen uit. Zeef het sap. Meng met het rasp door de siroop. Doe in een metalen bak. Zet 4 uur in de vriezer. Roer elke 30 min. los met een vork. Serveer in ijscoupes of glazen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • koolhydraten 53 g
Tags
Ook te zien in

Citroengranita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­gra­ni­ta

1
1
  • 400 ml kraanwater
  • 200 g fijne kristalsuiker

Doe het water met de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost en de siroop iets is ingedikt.

2
2
  • 3 citroenen

Neem de pan van het vuur en laat 15 min. afkoelen. Rasp ondertussen de gele schil van 3 schoongeboende citroenen

3
3
  • 3 citroenen
  • 5 citroenen

Pers 8 citroenen uit. Zeef het sap. Meng met het rasp door de siroop. Doe in een metalen bak.

4
4

Zet 4 uur in de vriezer. Roer elke 30 min. los met een vork. Serveer in ijscoupes of glazen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.