Me­loen­gra­ni­ta

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water met de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost en de siroop iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en laat 15 min. afkoelen.
  2. Schep ondertussen met een lepel de zaadlijsten uit de meloen en snijd het vruchtvlees in parten. Schil deze en snijd in stukken. Pureer met een staafmixer en meng door de siroop.
  3. Doe in een metalen bak en zet 4 uur in de vriezer. Roer elke 30 min. los met een vork. Serveer in ijscoupes of glazen.
video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 44 g
Tags
Ook te zien in

Meloengranita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­gra­ni­ta

1
1
  • 150 ml kraanwater
  • 100 g fijne kristalsuiker

Doe het water met de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm 10 min. op laag vuur tot de suiker is opgelost en de siroop iets is ingedikt.

2
2
  • ½ galiameloen

Neem de pan van het vuur en laat 15 min. afkoelen. Schep ondertussen met een lepel de zaadlijsten uit de meloen en snijd het vruchtvlees in parten.

3
3

Schil deze en snijd in stukken. Pureer met een staafmixer en meng door de siroop.

4
4

Doe in een metalen bak en zet 4 uur in de vriezer. Roer elke 30 min. los met een vork. Serveer in ijscoupes of glazen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.