Cas­sa­ta

Wat is-ie mooi, deze Siciliaanse taart. Een mix van ricotta, pue chocolade, citroenrasp en marsepein smaak echt verrukkelijk!

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Wat is-ie mooi, deze Siciliaanse taart. Een mix van ricotta, pue chocolade, citroenrasp en marsepein smaak echt verrukkelijk! 16 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 springvormen (∅ 24 cm)
  • bakpapier
  • handmixer
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier.
  2. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verlaag ondertussen de oventemperatuur naar 180 °C.
  3. Doe 6 eieren, 3 zakjes vanillesuiker en 150 g kristalsuiker in een kom. Klop met een mixer in 8 min. tot een luchtig beslag. Spatel in delen de bloem erdoor en verdeel het beslag over de springvormen. Bak in ca. 20 min. gaar en lichtbruin. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vormen. Neem de cakes uit de vormen en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  4. Doe de ricotta in een kom en roer met een garde los met de rest van de vanillesuiker en de rest van de suiker. Hak de chocolade in stukjes en spatel 2/3 van het citroenrasp erdoor. Bestrijk hiermee 1 cake, leg de andere cake erop.
  5. Kneed beide stukken marsepein samen tot een bal en leg tussen 2 vellen bakpapier. Rol met de deegroller uit tot een lap die de hoogte van de taart heeft en iets langer is dan de omtrek. Bekleed de taartrand ermee en druk iets aan.
  6. Splits de laatste 2 eieren, het eigeel gebruik je niet. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop stijf met een mixer. Voeg halverwege de rest van het citroenrasp en de poedersuiker toe. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

bereidingstip:

Je kunt voor deze cassata elke kleur marsepein gebruiken.

video

Mar­se­pein ma­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Cassata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cas­sa­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvormen met bakpapier.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 500 g ricotta

Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3
3

Verlaag ondertussen de oventemperatuur naar 180 °C.

4
4
  • 6 eieren
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 150 g fijne kristalsuiker

Doe de eieren, zakjes vanillesuiker en de kristalsuiker in een kom. Klop met een mixer in 8 min. tot een luchtig beslag.

5
5
  • 150 g bloem

Spatel in delen de bloem erdoor en verdeel het beslag over de springvormen. Bak in ca. 20 min. gaar en lichtbruin.

6
6

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vormen. Neem de cakes uit de vormen en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

7
7
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker

Doe de ricotta in een kom en roer met een garde los met de vanillesuiker en de suiker.

8
8
  • 250 g chocolade extra puur 72%
  • 100 g citroenrasp

Hak de chocolade in stukjes en spatel met het citroenrasp erdoor. Bestrijk hiermee 1 cake, leg de andere cake erop.

9
9
  • 300 g marsepein

Kneed beide stukken marsepein samen tot een bal en leg tussen 2 vellen bakpapier.

10
10

Rol met de deegroller uit tot een lap die de hoogte van de taart heeft en iets langer is dan de omtrek. Bekleed de taartrand ermee en druk iets aan.

11
11
  • 2 eieren

Splits de eieren, het eigeel gebruik je niet. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop stijf met een mixer.

12
12
  • 50 g citroenrasp
  • 250 g poedersuiker

Voeg halverwege het citroenrasp en de poedersuiker toe. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.

bereidingstip:

Je kunt voor deze cassata elke kleur marsepein gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.