Rund­vlees met Par­me­zaan

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstuk met een scherp keukenmes in zeer dunne plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes. Snijd de blokjes nog fijner.
  2. Snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Doe het vlees met de helft van het sap, de knoflook, olie en flink wat peper en zout in een kom. Schep om en laat 10 min. staan. Proef het vlees en breng eventueel op smaak met meer peper, zout en citroensap.
  3. Meng de rucola met de olie en citroensap naar smaak. Serveer het vlees met de rucola en Parmezaanse kaas
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rundvlees met Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees met Par­me­zaan

1
1
  • 320 g kogelbiefstukken

Snijd de biefstuk met een scherp keukenmes in zeer dunne plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes. Snijd de blokjes nog fijner.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt versgemalen zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Doe het vlees met de helft van het sap, de knoflook, olie en flink wat peper en zout in een kom.

3
3

Schep om en laat 10 min. staan. Proef het vlees en breng eventueel op smaak met meer peper, zout en citroensap.

4
4
  • 20 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 40 g Parmezaanse kaas

Meng de rucola met de olie en citroensap naar smaak. Serveer het vlees met de rucola en Parmezaanse kaas

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.