Bel­li­ni

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans drankje met alcohol 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd de perziken aan de onderkant kruislings in en leg ze 20 sec. in het kokende water. Neem ze eruit en laat ze een beetje afkoelen. Pel het velletje eraf. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  2. Doe het vruchtvlees in de blender, voeg de prosecco toe en maal tot een fijne puree. Pureren met de staafmixer kan ook, dan wordt de puree minder fijn. Voeg de rest van de prosecco toe en pureer kort. Verdeel het drankje over de champagne- of cocktailglazen en serveer direct.

variatietip:

Vervang de perziken door 250 g aardbeien en u heeft een Rossini.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
Tags
Ook te zien in

Bellini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bel­li­ni

1
1
  • 2 perziken

Breng een pan water aan de kook. Snijd de perziken aan de onderkant kruislings in en leg ze 20 sec. in het kokende water.

2
2

Neem ze eruit en laat ze een beetje afkoelen. Pel het velletje eraf. Halveer de perziken en verwijder de pit.

3
3
  • 12½ ml prosecco

Doe het vruchtvlees in de blender, voeg de prosecco toe en maal tot een fijne puree. Pureren met de staafmixer kan ook, dan wordt de puree minder fijn.

Tip: Pureren met de staafmixer kan ook, dan wordt de puree iets minder fijn.

4
4
  • 25 ml prosecco

Voeg de rest van de prosecco toe en pureer kort.

5
5

Verdeel het drankje over de champagne- of cocktailglazen en serveer direct.

variatietip:

Vervang de perziken door 250 g aardbeien en u heeft een Rossini.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.