La­sag­ne

Italiaanse klassieker met 'amore' als hoofdingrediënt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 990 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 55 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(898)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse klassieker met 'amore' als hoofdingrediënt. 4 personen
3 898

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken. Voeg de passata toe, breng aan de kook. Zet het vuur laag. Laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.
  3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend 500 ml melk in scheuten toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet weg tot gebruik.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne

1
  • 1 rode ui
  • 300 g winterpeen

Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

2
  • 2 stengels bleekselderij
  • 180 g Parmezaanse kaas

Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas.

3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. op laag vuur.

4
  • 350 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree

Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

5
  • 200 ml volle melk

Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.

6
  • 720 ml tomatensaus

Voeg de passata toe, breng aan de kook. Zet het vuur laag. Laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.

7
  • 50 g boter

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.

8
  • 60 g bloem

Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen.

9
  • 500 ml volle melk

Voeg op laag vuur al roerend 500 ml melk in scheuten toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen.

10

Laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet weg tot gebruik.

11

Verwarm de oven voor op 180 °C.

12
  • 250 g lasagne all'uovo

Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas.

13

Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas.

14

Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.