Mez­zi ri­ga­to­ni met broc­co­li

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn en rasp de kaas. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook op laag vuur 2 min. Voeg de broccoli en ansjovis toe en bak nog 1 min.
  3. Giet de pasta af en verdeel het broccolimengsel erover. Bestrooi met de kaas.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 514 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mezzi rigatoni met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­zi ri­ga­to­ni met broc­co­li

1
1
  • 300 g mezzi rigatoni

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g Pecorino Romano

Snijd de knoflook fijn en rasp de kaas.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 4 ansjovisfilets in olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook op laag vuur 2 min. Voeg de broccoli en ansjovis toe en bak nog 1 min.

6
6

Giet de pasta af en verdeel het broccolimengsel erover. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.