Fu­sil­li met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

(220)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 220

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de knoflook fijn. Meng de tomaat met de knoflook, ricotta, het basilicum en de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en meng door het tomatenmengsel.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met ricotta en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

1
1
  • 350 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 500 g trostomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de knoflook fijn.

3
3
  • 250 g ricotta
  • 15 g basilicum
  • 4 el olijfolie extra vergine

Meng de tomaat met de knoflook, ricotta, het basilicum en de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Giet de pasta af en meng door het tomatenmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.