Mi­la­ne­se kar­bo­na­de en Pro­ven­çaal­se pu­ree

Het laagje om de karbonade maakt 'm extra lekker.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het laagje om de karbonade maakt 'm extra lekker. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
  2. Strooi de bloem op een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en strooi het paneermeel op een 3e diep bord. Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal ze vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel. Smelt de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Bereid de beide zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in partjes Verdeel de puree en karbonades met een partje citroen over de borden. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Voeg 4 fijngesneden zongedroogde tomaten in olie (potje 295 g) toe om de puree een extra mediterraan tintje te geven.

video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Milanese karbonade en Provençaalse puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­la­ne­se kar­bo­na­de en Pro­ven­çaal­se pu­ree

1
1
  • 800 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes.

2
2
  • 4 ribkarbonades

Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 3 el bloem

Strooi de bloem op een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en strooi het paneermeel op een 3e diep bord.

4
4

Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af.

5
5

Haal ze vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel.

6
6
  • 50 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 160 g aardappelpuree à la minute Provençaalse kruiden

Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Bereid de beide zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 1 citroen

Snijd de citroen in partjes Verdeel de puree en karbonades met een partje citroen over de borden. Serveer met de broccoli.

variatietip:

Voeg 4 fijngesneden zongedroogde tomaten in olie (potje 295 g) toe om de puree een extra mediterraan tintje te geven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.