Pes­to-ri­sot­to met zalm

Een heerlijke combinatie: risotto, pesto en zalm.

(387)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een heerlijke combinatie: risotto, pesto en zalm. 4 personen
3 387

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en maak de sperziebonen schoon.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door (gebruik in totaal 1 liter bouillon) tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Breng ondertussen de zalmfilet in de rest van de visbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de zalm 10 min. in de bouillon garen met de deksel op de pan.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Haal de zalm met een schuimspaan uit de pan en verdeel op een bord met 2 vorken in vlokken. Schep de sperziebonen, pesto, het basilicum en ten slotte voorzichtig de zalm door de risotto. Breng op smaak met peper en schep in diepe borden.

variatietip:

Voeg voor een romige risotto 1 bekertje crème fraîche light (125 ml) toe samen met de pesto.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pesto-risotto met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pes­to-ri­sot­to met zalm

1
1
  • 500 g sperziebonen
  • 1 ui

Snipper de ui en maak de sperziebonen schoon.

2
2
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 1 liter visbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

4
4
  • ½ liter visbouillon
  • 300 g zalmfilet

Breng ondertussen de zalmfilet in de rest van de visbouillon aan de kook.

5
5

Neem de pan van het vuur en laat de zalm 10 min. in de bouillon garen met de deksel op de pan.

6
6

Kook ondertussen de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar.

7
7

Haal de zalm met een schuimspaan uit de pan en verdeel op een bord met 2 vorken in vlokken.

8
8
  • 15 g basilicum
  • 92 g groene pesto

Schep de sperziebonen, pesto, het basilicum en ten slotte voorzichtig de zalm door de risotto. Breng op smaak met peper en schep in diepe borden.

variatietip:

Voeg voor een romige risotto 1 bekertje crème fraîche light (125 ml) toe samen met de pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.