Zee­wolf met groe­ne-krui­den­bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

  1. Peterselie en basilicum fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Peterselie, basilicum, knoflook en zout door 100 gram boter mengen. Boter op folie scheppen en oprollen. In diepvries boterrol in ca. 30 minuten laten opstijven.
  2. Aardappels wassen en in stukken snijden. In wok rest van boter en 1 eetlepel olie verhitten en op matig vuur aardappels afgedekt ca. 5 minuten bakken. Aardappels zonder deksel in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig omscheppen. Zeewolf droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en zeewolf in ca. 5 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. Zeewolf en aardappels over vier borden verdelen. Met warm mes boter in plakjes snijden en op vis leggen. Serveren met groene aspergetips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.