Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Zee­wolf met groe­ne-krui­den­bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 35 min bereiden
    • 30 min wachten
(12)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, verse peterselie, verse basilicum, knoflook, grof zeezout, zachte boter, vastkokende aardappels, zonnebloemolie, zeewolffilets, (versgemalen) peper en zout Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 585 kcal
3 12

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier
  • plasticfolie
  • wok

Bereiden

Voorbereiden

Peterselie en basilicum fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Peterselie, basilicum, knoflook en zout door 100 gram boter mengen. Boter op folie scheppen en oprollen. In diepvries boterrol in ca. 30 minuten laten opstijven.

Bereiden

Aardappels wassen en in stukken snijden. In wok rest van boter en 1 eetlepel olie verhitten en op matig vuur aardappels afgedekt ca. 5 minuten bakken. Aardappels zonder deksel in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig omscheppen. Zeewolf droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en zeewolf in ca. 5 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. Zeewolf en aardappels over vier borden verdelen. Met warm mes boter in plakjes snijden en op vis leggen. Serveren met groene aspergetips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 585 kcal
  • Eiwit 34 g
  • Vet 39 g
  • Koolhydraten 24 g
Tags