Pas­ta­sa­la­de met kip en ven­kel

De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter. 2 personen
3 65

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege. Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.
  2. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met kip en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met kip en ven­kel

1
1
  • 1 venkelknol
  • 4 el olijfolie

Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege.

2
2
  • 1 kipfilet fumé
  • 250 g tortelloni con formaggio e noci
  • 50 g Parmezaanse kaas

Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.

3
3
  • 2 sinaasappels
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 1 el dragonazijn

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 doosje tuinkers

Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.