Ita­li­aan­se brood­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren. Sneetjes op werkvlak leggen en licht besprenkelen met water en helft van azijn. Kwartier laten intrekken. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden. Tomaten wassen en in stukken snijden. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Steeltjes van basilicum halen, eventuele grote blaadjes grof scheuren. Brood in blokjes snijden. In grote kom brood, ui, tomaten, bleekselderij, gedroogde tomaten en helft van basilicum mengen. Omscheppen met olie en rest van azijn. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat azijn. Bij kamertemperatuur ca. 30 minuten laten intrekken.
  2. Rucola en pijnboompitten door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen. Garneren met olijven en rest van basilicumblaadjes. Serveren met ciabattabrood en Italiaanse kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.