Ge­hakt­spies­jes met bos­bes­sen­com­po­te

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch borrelhapje 6 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Satéstokjes weken in bak koud water. Intussen cervelaatworst in stukjes snijden. Peterselie fijnhakken. In kom gehakt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken. Jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt. Piment en citroensap erdoor roeren. Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper. Laten afkoelen.
  2. Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met bosbessencompote.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.