Wit­te-kool­sa­la­de

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht 6 personen
3 160

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer in een schaal de yoghurtmayonaise met de azijn glad. Snijd de bieslook in stukjes en strooi erover. Plet het karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel en roer door de door dressing. Schep de witte kool en de rozijnen door de dressing. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Zet minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte-koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-kool­sa­la­de

1
1
  • 6 el yoghurtmayonaise
  • 2 el dragonazijn
  • 8 g verse bieslook

Roer in een schaal de yoghurtmayonaise met de azijn glad. Snijd de bieslook in stukjes en strooi erover.

2
2
  • ½ el karwijzaad

Plet het karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel en roer door de door dressing.

3
3
  • 300 g gesneden witte kool
  • 4 el rozijnen

Schep de witte kool en de rozijnen door de dressing. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Zet minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.