Zwa­vel­stok­jes met cho­co­la­de

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 20 stuks
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3). Bakplaat met bakpapier bekleden. Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven. Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen. Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden. Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden. Deegbal in 20 stukjes verdelen. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang. Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  2. Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten. Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.