Cour­get­te­rol­le­tjes

Dat is eens een ander borrelhapje: rolletjes van courgette gevuld met kaas.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Dat is eens een ander borrelhapje: rolletjes van courgette gevuld met kaas. 20 stuks
2 134

Ingrediënten

20 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan
  • 20 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Doe 2/3 van de basilicumblaadjes met 3 el citroensap en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette met wat basilicumolie en gril in porties 3 min. Keer halverwege.
  3. Scheur de mozzarella in 10 stukjes en de rest van het basilicum in 20 stukjes. Snijd de geitenkaas in 10 stukjes. Leg op de helft van de courgettelinten 1 stukje mozzarella met een blaadje basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker. Leg op de andere helft van de courgette een stukje geitenkaas en basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
  4. Leg alle rolletjes op een schaal, besprenkel met de rest van de basilicumolie, bestrooi met het citroenrasp en peper. Serveer direct. Bon appétit!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 45 mg
Tags
Ook te zien in

Courgetterolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­rol­le­tjes

1
  • 2 courgettes

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes.

2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
  • 10 g basilicum
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Doe 2/3 van de basilicumblaadjes met 3 el citroensap en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

4

Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette met wat basilicumolie en gril in porties 3 min. Keer halverwege.

Tip: Je kunt de courgetterolletjes ook op de barbecue grillen.

5
  • 125 g buffelmozzarella
  • 125 g geitenkaas
  • 5 g basilicum

Scheur de mozzarella in 10 stukjes en de rest van het basilicum in 20 stukjes. Snijd de geitenkaas in 10 stukjes.

6

Leg op de helft van de courgettelinten 1 stukje mozzarella met een blaadje basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

7

Leg op de andere helft van de courgette een stukje geitenkaas en basilicum, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

8

Leg alle rolletjes op een schaal, besprenkel met de rest van de basilicumolie, bestrooi met het citroenrasp en peper. Serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.