Ge­gril­de groen­te­sa­la­de

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukken. Doe de rode peper, knoflook, kruiden, ansjovis, azijn en olie in een hoge beker. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 4 el sap toe. Pureer met de staafmixer.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in plakken.
  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de groenten met een deel van het kruidenmengsel. Zet de grillschaal op de barbecue bij gebruik van een barbecue. Gril de groenten in porties 5 min. Keer halverwege. Verdeel de groenten over een grote schaal, besprenkel met de rest van het kruidenmengsel en bestrooi met (versgemalen) peper.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groentesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de groen­te­sa­la­de

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukken.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g barbecuekruidenmix
  • 40 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 25 ml olijfolie

Doe de rode peper, knoflook, kruiden, ansjovis, azijn en olie in een hoge beker.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 4 el sap toe. Pureer met de staafmixer.

4
4
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika's

Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd elke helft in 4 gelijke stukken.

5
5
  • 1 venkelknol

Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in plakken.

6
6

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de groenten met een deel van het kruidenmengsel.

7
7

Zet de grillschaal op de barbecue bij gebruik van een barbecue. Gril de groenten in porties 5 min. Keer halverwege.

8
8

Verdeel de groenten over een grote schaal, besprenkel met de rest van het kruidenmengsel en bestrooi met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.