Bief­stuk met cham­pig­nons, knof­look en pe­ter­se­lie

De echte liefhebbers hebben 'm het liefst zo simpel mogelijk. Met wat champignons en krieltjes bijvoorbeeld.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De echte liefhebbers hebben 'm het liefst zo simpel mogelijk. Met wat champignons en krieltjes bijvoorbeeld. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prik het zakje krieltjes in met een vork en leg het vervolgens 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Laat 2 min. uitdampen in uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het zout 10 min. Pers na 5 min. de helft van de knoflook erboven en schep om. Halveer de champignons. Verhit 2 el. olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers de rest van de knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft.
  2. Schep het geheel regelmatig om. Bestrijk vervolgens het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Snijd de peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over de borden. Schep de champignons op de biefstuk.

combinatietip:

Lekker met snijbonen

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met champignons, knoflook en peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met cham­pig­nons, knof­look en pe­ter­se­lie

1
1
  • 500 g krielaardappelen

Prik het zakje krieltjes in met een vork en leg het vervolgens 5 min. in de magnetron op vol vermogen. Laat 2 min. uitdampen in uitgeschakelde magnetron.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt zout

Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit de olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het zout 10 min.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie

Pers na 5 min. de knoflook erboven en schep om. Halveer de champignons. Verhit olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml witte wijn

Zet het vuur middelhoog, pers de knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft.

5
5
  • 4 biefstukken
  • 1 el olijfolie

Schep het geheel regelmatig om. Bestrijk vervolgens het vlees met de olie en bestrooi met peper en eventueel wat zout.

6
6

Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over de borden. Schep de champignons op de biefstuk.

combinatietip:

Lekker met snijbonen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.