Bief­stuk­spie­sen met ge­stoof­de pa­pri­ka en ore­ga­no

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikkers, grillpan of barbecue, vijzel of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprika en tomaat toe en zet het vuur middelhoog. Voeg de blaadjes van de oregano uit de kruidenmix toe en laat 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Haal van de rest van de kruiden de blaadjes los. Maak met het zeezout en de paprikapoeder in de vijzel of met de staafmixer fijn tot een rub (droge marinade). Meng de rest van de olie erdoor. Wrijf het vlees in met de rub en rijg aan de satéprikkers.
  3. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de spiesen 5 min., zodat ze mooi rosé zijn vanbinnen. Schep de paprika op 4 borden en leg op elk bord een spies. Lekker met tagliatelle.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.