Thai­se bief­stuk­sa­la­de met kom­kom­mer

Proef de oosterse smaakmakers in deze maaltijdsalade: rode peper, vissaus en gember.

(256)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Proef de oosterse smaakmakers in deze maaltijdsalade: rode peper, vissaus en gember. 4 personen
3 256

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart. Schil en rasp de gember en voeg toe met de rijst- en sesamolie en vissaus. Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd de komkommer in halve plakjes.
  3. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem uit de wok en doe de haricots verts, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 min. en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap en serveer direct. Verdeel over 4 kommen en serveer.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Thaise biefstuksalade met komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se bief­stuk­sa­la­de met kom­kom­mer

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 2 el rijstolie
  • 2 el sesamolie
  • 3 el vissaus
  • 300 g biefstukken

Schil en rasp de gember en voeg toe met de rijst- en sesamolie en vissaus.

4
4

Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.

5
5
  • 150 g haricots verts

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.

6
6
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in halve plakjes.

7
7

Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de biefstuk droog met keukenpapier.

8
8
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min.

9
9
  • 125 g taugé

Neem uit de wok en doe de haricots verts, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 min. en voeg het vlees weer toe.

10
10

Besprenkel naar smaak met limoensap en serveer direct. Verdeel over 4 kommen en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.