Ita­li­aan­se kip­scho­tel met broc­co­li

(251)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 251

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in plakjes en de mozzarella in plakken. Vet de ovenschaal in. Leg de kipfilet dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Pers de knoflook erboven en bestrooi de kip met peper. Schenk de pastasaus erover. Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de oregano en peper. Bak de kipschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar. Serveer de kipschotel met de spaghetti en broccoli.

bewaartip:

Je kunt de kipschotel de avond van tevoren bereiden. Ga op de dag zelf verder bij stap 2. Bewaar de schotel afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse kipschotel met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kip­scho­tel met broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 350 g kipfilet
  • 125 g mozzarella
  • 2 el olijfolie

Snijd de kipfilet in plakjes en de mozzarella in plakken. Vet de ovenschaal in. Leg de kipfilet dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g pastasaus traditional

Pers de knoflook erboven en bestrooi de kip met peper. Schenk de pastasaus erover.

4
4
  • 1 tl gedroogde oregano

Leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de oregano en peper. Bak de kipschotel in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 800 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.

7
7

Serveer de kipschotel met de spaghetti en broccoli.

bewaartip:

Je kunt de kipschotel de avond van tevoren bereiden. Ga op de dag zelf verder bij stap 2. Bewaar de schotel afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.