Ru­co­la­stamp­pot met ge­rook­te ma­kreel

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de gerookte makreelfilets in stukjes. Snijd de tomaten in parten. Meng de tomaat met de olie, tijm, peper en zout.
  2. Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
  3. Voeg de zuivelspread en zo veel kookvocht toe tot een romige puree ontstaat. Snipper de ui. Schep de makreel, rucola en ui door de puree. Voeg peper toe.
  4. Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tomatensalade.

variatietip:

Een mediterraan accent? Voeg een 1/2 potje zwarte olijven in plakjes (à 240 g) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rucolastamppot met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­stamp­pot met ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 1200 g stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 290 g gerookte makreelfilet
  • 4 tomaten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde tijm

Verdeel de gerookte makreelfilets in stukjes. Snijd de tomaten in parten. Meng de tomaat met de olie, tijm, peper en zout.

3
3

Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.

4
4
  • 200 g zuivelspread naturel light
  • 1 rode ui
  • 150 g rucola

Voeg de zuivelspread en zo veel kookvocht toe tot een romige puree ontstaat. Snipper de ui. Schep de makreel, rucola en ui door de puree. Voeg peper toe.

5
5

Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tomatensalade.

variatietip:

Een mediterraan accent? Voeg een 1/2 potje zwarte olijven in plakjes (à 240 g) toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.