Pa­el­la

Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.

(214)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden. 4 personen
2 214

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.
  3. Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.
  4. Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.270 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Paella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­el­la

1
1
  • 0.05 g saffraan
  • 30 ml kippenbouillon

Doe de saffraan in een kommetje en schep er bouillon bij. Laat staan tot gebruik.

2
2
  • 6 el olijfolie
  • 600 g kipdrumsticks

Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 465 g geroosterde rode paprika's
  • 3 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn.

4
4
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el gedroogde oregano
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.

5
5
  • 1000 ml kippenbouillon

Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door.

6
6
  • 300 g risottorijst

Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren.

7
7

Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.

8
8
  • 500 g cocktailgarnalen

Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie.

9
9

Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.