Cous­cous met au­ber­gi­ne

(254)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 254

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom. Breng de tomatenpuree met het water, wijn en het bouillontablet al roerend aan de kook in een steelpan. Schenk over de couscous, roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de aubergine en dragon toe en bak in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 3 el sap met de rest van de olie tot een dressing. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Roer de couscous los met een vork en schep het basilicum, auberginemengsel en de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes (schaal 234 g) en partjes citroen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met au­ber­gi­ne

1
1
  • 300 g couscous
  • 70 g tomatenpuree
  • 250 ml kraanwater
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 groentebouillontablet

Doe de couscous in een ruime kom. Breng de tomatenpuree met het water, wijn en het bouillontablet al roerend aan de kook in een steelpan.

2
2

Schenk over de couscous, roer door, dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan.

3
3
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min.

4
4
  • 1 tl gedroogde dragon

Voeg de aubergine en dragon toe en bak in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.

5
5
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 3 el sap met de olie tot een dressing.

6
6
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes fijn.

7
7

Roer de couscous los met een vork en schep het basilicum, auberginemengsel en de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met falafelballetjes (schaal 234 g) en partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.