Bo­nen­sa­la­de met kip en avo­ca­do

No stress, met deze snelle salade houd je tijd over.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht No stress, met deze snelle salade houd je tijd over. 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie en bak de uien en komijn 5 min. Neem van het vuur en voeg de salsasaus toe. Laat de kikkererwten en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng door de saus. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Haal de slabladeren los. Leg ze op een platte schaal. Schep het bonenmengsel, de kip en avocado erop en eromheen. Serveer de chips er apart bij en steek wat van de chips in de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Bonensalade met kip en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­sa­la­de met kip en avo­ca­do

1
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 300 g salsasaus mild

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie en bak de uien en komijn 5 min. Neem van het vuur en voeg de salsasaus toe.

2
  • 400 g kikkererwten
  • 400 g zwarte bonen

Laat de kikkererwten en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng door de saus.

3
  • 300 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

5
  • 1 krop romainesla

Haal de slabladeren los. Leg ze op een platte schaal. Schep het bonenmengsel, de kip en avocado erop en eromheen.

6
  • 200 g tortillachips naturel

Serveer de chips er apart bij en steek wat van de chips in de salade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.