In­di­a­se brood­sa­la­de

Quinoa, radijs en bloemkool: dit gerecht zit boordevol powerfood.

(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Quinoa, radijs en bloemkool: dit gerecht zit boordevol powerfood. 4 personen
3 262

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig. Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.
  2. Verhit de rest van de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min. Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.165 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Indiase broodsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se brood­sa­la­de

1
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. in ruim water met zout. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

2
  • 1 bos radijs
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de radijs in kwarten en de blaadjes van de koriander grof.

3
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 4 el quinoa

Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de komijn en kerriepoeder 1 min. Doe de quinoa erbij en bak in 3 min. gaar en knapperig.

4

Voeg de bloemkool toe en draai het vuur hoog. Roerbak 2 min. Doe in een ruime schaal.

5
  • 3 el koolzaadolie
  • 2 pakken naanbrood knoflook & koriander

Verhit de olie in de (niet schoongemaakte) wok. Scheur het brood in stukken en roerbak 3 min.

6
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g salade kaasblokjes

Doe het brood bij de bloemkool. Voeg de koude tomatenblokjes, radijs en koriander toe en schep om. Verkruimel de kaasblokjes erover. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.