Crea­my oos­ter­se kip-kool­sa­la­de

Opschieten, want we eten al over tien minuten!

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Opschieten, want we eten al over tien minuten! 4 personen
3 188

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een wok en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd intussen de kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Rasp de winterpeen.
  2. Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Doe de kool, peen en paprika in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie in een kommetje. Meng samen met de bieslook door de groenten.
  3. Schep de kip erdoor en serveer direct. Lekker met gegrilde shoarmabroodjes.

bewaartip:

Als u een dubbele hoeveelheid van deze salade wilt maken voor 2 dagen, kunt u de kip, groenten en dressing van tevoren bereiden en vlak voor het serveren mengen. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Creamy oosterse kip-koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crea­my oos­ter­se kip-kool­sa­la­de

1
1
  • 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras
  • ½ Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 250 g winterpeen

Verhit een wok en bak de kip op middelhoog vuur in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd intussen de kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Rasp de winterpeen.

2
2
  • 25 g bieslook
  • 5 el mayonaise
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie

Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Doe de kool, peen en paprika in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie in een kommetje. Meng samen met de bieslook door de groenten.

3
3

Schep de kip erdoor en serveer direct. Lekker met gegrilde shoarmabroodjes.

bewaartip:

Als u een dubbele hoeveelheid van deze salade wilt maken voor 2 dagen, kunt u de kip, groenten en dressing van tevoren bereiden en vlak voor het serveren mengen. Bewaar 1 dag afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.