Ni­çoi­se met peul­tjes en tui­n­erw­ten

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
  2. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.

serveertip:

Lekker met Frans stokbrood.

bewaartip:

Verdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Niçoise met peultjes en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ni­çoi­se met peul­tjes en tui­n­erw­ten

1
1
  • 500 g krielaardappelen

Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren.

2
2

Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.

3
3
  • 4 eieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.

4
4
  • 200 g peultjes
  • 200 g tuinerwten

Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 2 blikken tonijn in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui

Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal.

7
7
  • 6 el vinaigrette fijne kruiden

Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.

serveertip:

Lekker met Frans stokbrood.

bewaartip:

Verdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.