Ge­gril­de groen­ten met rau­we ham

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook de asperges 3 min. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Ris de blaadjes van de takjes uit de kruidenmix en maal met de staafmixer met de knoflook en olie tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de asperges met wat kruidenolie en gril rondom 3 min. Doe in een schaal. Bestrijk de champignons met wat kruidenolie en gril rondom 3-4 min. Doe ze bij de asperges in de schaal.
  4. Snijd de sla in de lengte in kwarten. Bestrijk met wat olie en gril rondom 2 min. Doe in de schaal. Meng de rest van de kruidenolie door de groenten. Verdeel de ham over de salade. Serveer met stokbrood.
  5. Salade over? Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en eet hem de volgende dag met wat stukjes mozzarella erdoor.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.