Lin­gui­ne met zon­ge­droog­de to­maat

(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 286

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erop.

variatietip:

Nog sneller klaar? Gebruik 2 bakjes verse spaghetti al'uovo (a 250 g) in plaats van de linguine. Kook de pasta dan aan het eind van stap 2, terwijl de saus zachtjes kookt.

video

Ver­se pas­ta ma­ken

Kookles - 03:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Linguine met zongedroogde tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met zon­ge­droog­de to­maat

1
1
  • 300 g linguine

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes.

3
3
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g semi-zongedroogde tomaten

Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 1 min. Voeg de ui en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 75 ml droge witte wijn
  • 25 g boter
  • 250 g romaatjes

Voeg de wijn, boter en romaatjes toe en laat 5 min. zachtjes koken. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op.

6
6
  • 40 g pittige rucola

Doe de pasta terug in de pan en schep om met de rucola en een beetje kookvocht. Verdeel de pasta over borden en schep de saus erop.

variatietip:

Nog sneller klaar? Gebruik 2 bakjes verse spaghetti al'uovo (a 250 g) in plaats van de linguine. Kook de pasta dan aan het eind van stap 2, terwijl de saus zachtjes kookt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.